Ograniczenia i kierunki rozwoju modeli prognozowania zagrożenia przedsiębiorstw niewypłacalnością - Prusak, Błażej (The Obstacles and Future Development Directions of Bankruptcy Prediction Models, 2008)
Przedstawiono ograniczenia w zakresie stosowania modeli prognozowania zagrożenia przedsiębiorstw niewypłacalnością, ich słabe strony, a także kierunki rozwoju. Omówiono kwestie dotyczące problematyki budowy modeli oceny zagrożenia. Autor podkreśla, że modele te mogą pełnić uzupełniającą funkcję w ocenie kondycji przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 207-215