Praktyka zarządzania zobowiązaniami w Sektorze MŚP - Prędkiewicz, Katarzyna (Practice of Liabilities Management in Small and Medium Companies, 2008)
Przybliżono praktyki zarządzania zobowiązaniami w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP) w Polsce. Scharakteryzowano badania empiryczne przeprowadzone dla lat 1995-2004 i 2007, a dotyczące poziomu zadłużenia MŚP oraz źródeł finansowania. Badania przeprowadzono wśród 200 przedsiębiorców, natomiast analizie poddana ich sprawozdania finansowe. Autorka zauważa, że w obrębie sektora MPŚ występują istotne różnice.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 196-207