Wpływ outsourcingu na dobór mierników oceny przedsiębiorstwa - Malinowska, Urszula (The Influence of Outsourcing on the Selection of Measures for Evaluation of an Enterprise, 2008)
Omówiono istotę i przyczyny outsourcingu oraz jego skutki dla przedsiębiorstwa macierzystego. Szczegółowo opisano mierniki stosowane do oceny przedsiębiorstwa macierzystego. Należą do nich mierniki nakładów, wyników i efektywności.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 140-148