Implikowana wartość współczynnika ryzyka niedywersyfikowalnego - Duraj, Jan (Implied Value Of Systematic Risk Ratio, 2008)
Omówiono zagadnienie implikowanej wartości współczynnika β (beta) i jej funkcje w ocenie ryzyka działalności gospodarczej przedsiębiorstwa. Przedstawiono rozważania nad miejscem współczynnika ryzyka beta w analizie kosztu kapitału oraz nad implikowaną stopą ryzyka beta.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 58-65