Implementacja koncepcji społecznej odpowiedzialności w małych i średnich przedsiębiorstwach - Rogala, Piotr (The Application of the Concept of Social Responsibility in Small and Medium-Sized Companies, 2008)
Autor podjął próbę określenia warunków popularyzacji koncepcji społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstwa SOP (ang. Corporate Social Responsibility - CSR) w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP). Rozważania swoje oparł na doświadczeniach zdobytych w ramach projektu "Społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstwa wyróżnikiem małych i średnich przedsiębiorstwa miasta Zgorzelec", realizowanego przez Fundację "Niepełnosprawnym i Oczekującym Pomocy" ze Zgorzelca.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 5, s. 343-349