Partnerska współpraca ze środowiskiem biznesowym jako wyznacznik konkurencyjności MŚP - Adamik, Anna (Partnership Cooperation with Business Environment as a Determinant of SME Competitiveness, 2008)
W artykule przedstawiono potrzebę budowania konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw, w kontekście sugestii, że partnerstwo i współpraca z różnymi elementami otoczenia biznesu mogą wspomóc proces jej tworzenia. Koncepcja współpracy partnerskiej może być interesującym sposobem poprawy konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw, który wyposaża MŚP w nowoczesne, ważne i unikalne kontakty z partnerami zewnętrznymi.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 5, s. 315-326