Przejawy społecznych zaangażowań wybranych przedsiębiorstw działających w Polsce - Mróz, Joanna (Social Initiatives Undertaken by some Polish Companies, 2008)
Celem artykułu było przedstawienie praktyk społecznych wybranych polskich firm, realizowanych w ramach społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw (SOP). Na wstępie zdefiniowano pojęcie i istotę SOP. Następnie opisano praktyczne przykłady inicjatyw społecznych podejmowanych przez polskich przedsiębiorców.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 5, s. 244-251