Analiza wybranych turystycznych produktów markowych funkcjonujących na pomorzu - Marczak, Mirosław (Analysis of selected tourists brand products in the Pomeranian Voivodeship, 2011)
Głównym celem artykułu jest analiza wybranych turystycznych produktów markowych województwa pomorskiego. Opisano m.in. atrakcyjność markowych produktów turystycznych znajdujących się na badanym obszarze, tj. „Krainę w Kratę” oraz Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku. Ukazano ponadto kierunki rozwoju badanych produktów. Na podstawie wyników przeprowadzonych badań zaprezentowano plany rozwojowe analizowanych przedsięwzięć na przyszłość oraz źródła ich finansowania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 157, s. 801-813
Keywords: marka; branding; produkt markowy; produkt turystyczny; Pomorze