Komunikacja marketingowa w turystyce Miejskiej na przykładzie miasta Poznania - Hołderna-Mielcarek, Bernadeta; Majchrzak, Katarzyna (Marketing communication in city tourism on the example of Poznań, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie możliwości wykorzystania atrakcyjności turystycznej miast i ich turystycznej tożsamości w planowaniu skutecznej polityki komunikacji marketingowej. W artykule przedstawiona zostanie analiza i ocena działań z zakresu komunikacji marketingowej w turystyce miejskiej na przykładzie miasta Poznania. Wnioski wynikające z analizy komunikacji marketingowej Poznania pozwalają wskazać działania, które mogą korzystnie wpłynąć na wykreowanie jasnego i jednoznacznego obrazu miasta na globalnym rynku turystycznym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 157, s. 676-686
Keywords: turystyka miejska; atrakcyjność turystyczna; komunikacja marketingowa