Zadania wybranych podmiotów polityki turystycznej województwa zachodniopomorskiego w zakresie rozwoju turystyki biznesowej - Gardzińska, Anna; Sidorkiewicz, Marta (Tasks of chosen entities of tourism policy of West Pomeranian Voivodeship in the range of business tourism development, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie zadań wybranych podmiotów polityki turystycznej, funkcjonujących na obszarze województwa zachodniopomorskiego, w kontekście rozwoju turystyki biznesowej. Artykuł składa się z trzech części merytorycznych oraz wstępu i zakończenia. Na początku zostały przedstawione teoretyczne podstawy polityki turystycznej oraz podmioty (regionalne), które są za nią odpowiedzialne. Następnie zaprezentowano możliwości rozwoju turystyki biznesowej na terenie województwa zachodniopomorskiego. W ostatniej części referatu wskazano zadania w zakresie rozwoju turystyki biznesowej w aspekcie instytucjonalnym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 157, s. 598-608
Keywords: turystyka biznesowa; polityka turystyczna; województwo zachodniopomorskie