Kaszubskie forum gospodarcze jako przykład wspólnych działań promocyjnych samorządu gospodarczego i terytorialnego - Wanagos, Marzena (The Kashubian economic forum as an example of promotional common actions of economic and territorial self- -government, 2011)
Promocja obszaru wymaga działań zespołowych, które powinny być realizowane wspólnie przez podmioty sfery publicznej, jak i gospodarczej – np. samorządy, instytucje kultury, organizacje społeczne i gospodarcze oraz przedsiębiorców. Działania promocyjne na rzecz regionu wymagają systematyczności i cykliczności oraz integracji sił lokalnej społeczności. Kaszubskie Forum Gospodarcze jest doskonałym przykładem współpracy samorządu gospodarczego i samorządu terytorialnego w zakresie działań promocyjnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 157, s. 545-553
Keywords: promocja; samorząd gospodarczy; samorząd terytorialny