Znaczenie ram instytucjonalnych dla efektywności regulacji rynków infrastrukturalnych - Borkowska, Bożena (The Meaning of Institutional Structures for the Efficiency of Regulation of Infrastructure Markets, 2009)
W ekonomii występuje wiele koncepcji wyjaśniania efektów ekonomicznych państwowej regulacji rynków. Celem artykułu jest prezentacja koncepcji i wyników badań empirycznych zmierzających do wyjaśnienia wpływu otoczenia instytucjonalnego na efektywność regulacji rynków infrastrukturalnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 74, s. 329-345
Keywords: instytucje; efektywność regulacji; rynki infrastrukturalne; system rządów