Zarządzanie należnościami w przedsiębiorstwach handlowych z branży techniki grzewczej i sanitarnej w województwie podkarpackim - Zimon, Grzegorz (Trade Receivable Managament in Trade Corporations from Heating Craft in the Podkarpacie Area, 2009)
W artykule opisano zagadnienie strategii zarządzania należnościami w przedsiębiorstwach handlowych. Opisano elementy, które mają wpływ na politykę kredytowania odbiorców. Przedstawiono wyniki badań na temat strategii zarządzania należnościami w przedsiębiorstwach handlowych z branży techniki grzewczej i sanitarnej w województwie podkarpackim, a otrzymane wyniki pokazały, które z elementów są najczęściej wykorzystywane w tworzeniu własnej polityki kredytowania odbiorców, a które z nich nie są już w użyciu. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 954-960