Wartość dla akcjonariuszy - wartość wytworzona a wartość zrealizowana - Wrońska, Elżbieta (Shareholders' Value Versus Shareholders' Wealth, 2009)
W artykule zostały przedstawione badania, których wyniki pozwoliły na stwierdzenie, czy istnieje różnica pomiędzy wartością tworzoną przez przedsiębiorstwa a wartością realizowaną przez akcjonariuszy. Badaniami objęto spółki (8 podmiotów reprezentujących branżę chemiczną) notowane na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 913-920