Dostęp małych i średnich przedsiębiorstw do źródeł finansowania : przegląd dotychczasowych badań - Wolański, Robert (Small and Medium Enterprises Access to Financing Sources : so Far Research Review, 2009)
Przedmiotem artykułu były uwarunkowania finansowania działalności przez małe i średnie przedsiębiorstwa (MŚP). Celem opracowania było określenie stopnia dostępu najmniejszych podmiotów do źródeł finansowania oraz czynników wpływających na ten dostęp na podstawie badań tego sektora oraz badań postawy instytucji finansowych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 901-912