Zmiany zasobów siły roboczej polskiego rolnictwa i jej jakości - Urban, Stanisław (Changes in Capacity of Polish Agriculture Labour Force and Its Quality, 2009)
Celem pracy jest analiza zasobów siły roboczej w rolnictwie i jej jakości, ze szczególnym uwzględnieniem wieku, płci i wykształcenia. Analizie poddano stan ludności związanej z gospodarstwami rolnymi indywidualnymi oraz użytkowników tych gospodarstw w latach 1996 i 2002. Podstawę analizy stanowiły dane z Powszechnego Spisu Rolnego z 1996 r. i z Narodowego Spisu Powszechnego w 2002 r. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 497-506