Wybrane determinanty rozwoju kariery zawodowej absolwentów - Smolbik-Jęczmień, Alicja (Chosen Factors Determining Graduate's Professional Career Development, 2009)
W niniejszym artykule przedstawiono część wyników badania ankietowego losów zawodowych absolwentów - uczestników Jubileuszowego Zjazdu Absolwentów zorganizowanego w październiku 2007 r. z okazji sześćdziesięciolecia Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Jednym z istotnych celów badania było uzyskanie informacji na temat przebiegu kariery zawodowej badanych absolwentów, a zwłaszcza podstawowych uwarunkowań ich rozwoju zawodowego, analizy przejawianego systemu wartości i oczekiwań wobec pracy oraz własnego zaangażowania w realizację swojej kariery zawodowej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 462-470