Rola kultury organizacyjnej w procesach adaptacji nowego pracownika - Żarczyńska-Dobiesz, Agnieszka (Role of Organizational Culture in Adaptation Processes of a New Employee, 2009)
Wyjaśniono rolę jaką pełni kultura organizacyjna w procesie adaptacji nowych pracowników. Omówiono determinanty kształtujące proces adaptacyjny. Szczegółowo scharakteryzowano kulturę organizacyjną oraz zwrócono uwagę na jej składniki i elementy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 455-461