Kompetencje koncepcyjne a pokrewne dyskursy w naukach ekonomicznych - Stańczyk, Piotr (Conceptual Competences and Related Discursions in Economic Sciences, 2009)
W artykule podejmuje się problem relacji między ujęciem kompetencji koncepcyjnych jako aspektu analizy intencjonalności a obecnymi w naukach ekonomicznych dyskursami odnoszącymi się do wiedzy i kompetencji. Propozycją autora jest, by relację między problematyką kompetencji koncepcyjnych a pokrewnymi z nią dyskursami odczytać w kontekście zjawiska autoreferencji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 78, s. 171-182
Keywords: kompetencje koncepcyjne; zarządzanie kompetencjami; zrządzanie wiedzą