Wybrane zagadnienia kapitału ludzkiego i wartości organizacji - Antczak, Zbigniew (Human Capital and the Organization's Value (Selected Questions), 2009)
Autor rozważa zakresy znaczeniowe pojęcia kapitału ludzkiego oraz pojęć pokrewnych (np. kapitału intelektualnego, strukturalno-organizacyjnego), diagnozuje i systematyzuje relacje między nimi oraz rozważa wpływ kapitału ludzkiego na wartość organizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 78, s. 157-170
Keywords: wartość organizacji; kapitał ludzki; kapitał społeczny; kapitał społeczno-organizacyjny; zarządzanie kapitałem ludzkim