Wielosektorowa polityka społeczna - Kamiński, Stanisław (Welfare Pluralism, 2009)
W artykule przedstawiono okoliczności powstania koncepcji oraz praktyki wielosektorowej polityki społecznej. Zaproponowano definicję tego pojęcia oraz opisano rozliczne konsekwencje przyjętej perspektywy badawczej. Treść artykułu uzupełnia podstawowa charakterystyka poszczególnych sektorów uczestniczących w kształtowaniu i realizacji polityki społecznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 78, s. 127-131
Keywords: polityka społeczna; wielosektorowość; podmioty polityki społecznej