Człowiek w koncepcji lean management - Trenkner, Małgorzata (Human in Lean Management, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie roli i znaczenia ludzi w doskonaleniu organizacji z wykorzystaniem koncepcji LM. Zaprezentowane zostaną również działania służące zaangażowaniu ludzi w osiąganie celów LM. Na tym tle podjęto próbę wskazania działań związanych z ludźmi w organizacji, aby wspomóc skuteczność wdrażania i stosowania innych, mniej "zhumanizowanych" koncepcji i metod zarządzania. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 385-392