Praca wielozespołowa i jej skutki - Jasiński, Zdzisław (Multi Team Work and Its Effects, 2009)
Scharakteryzowano jedną z form organizacji pracy zespołowej - pracę wielozespołową. Wyjaśniono jej istotę oraz przedstawiono trzy modele tej pracy w kontekście funkcji jaką spełnia w niej pracownik. Omówiono także skutki jakie niesie praca wielozespołowa. Należą do nich m.in. rozluźnienie kontaktów pracowniczych czy też zwiększenie pewności pracy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 341-345