Internet w komunikacji wewnętrznej przedsiębiorstw - wyniki badań empirycznych - Baruk, Agnieszka Izabela (Internet in Internal Communication in Enterprises - the Results of Empirical Research, 2009)
Zaprezentowano wyniki badań przeprowadzonych przez autorkę na próbie 150 przedsiębiorstw z sektora MSP, zlokalizowanych na terenie województwa lubelskiego. Celem badania było określenie roli i znaczenia Internetu w komunikacji wewnętrznej przedsiębiorstw. Zwrócono uwagę na relację pomiędzy strukturą zatrudnienia badanych firm a posiadaniem przez nie firmowych stron internetowych. Opisano również stopień wykorzystania Internetu w wybranych obszarach komunikacji personalnej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 300-308