Wybrane ujęcia systemu zarządzania wiedzą i informacjami w firmie - Kozioł, Leszek (Selected Aspects of Knowledge and Information Management System in Organization, 2009)
Zaprezentowano koncepcję systemu zarządzania wiedzą i informacją. Wyjaśniono jego istotę oraz podano jego strukturę. Przedstawiono wyniki badań, którymi objęto 191 firm i instytucji z różnych branż z województwa małopolskiego i podkarpackiego. Celem badań było scharakteryzowanie determinantów wybranych aspektów zarządzania wiedzą i informacją. Szczególną uwagę zawrócono na podsystem innowacyjności, stosowane rozwiązania organizacyjne oraz system informacyjno-komunikacyjny i system kształtowania potencjału pracy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 263-272