Sposoby pozyskiwania zasobów intelektualnych pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie - Rudolf, Stanisław (The Manners of Acquiring Intellectual Resources of Employees in a Modern Company, 2009)
W rozważaniach dokonamy krótkiej prezentacji sposobów pozyskiwania zasobów intelektualnych pracowników na potrzeby przedsiębiorstwa. Będą to sposoby spotykane w polskich przedsiębiorstwach, chociaż na niezbyt szeroką skalę. Prezentacji takiej dokonamy na dwóch poziomach, a mianowicie na poziomie całego przedsiębiorstwa oraz na poziomie stanowisk pracy czy szerzej - na poziomie wykonawstwa. Poddamy również analizie przyczyny braku popularności takich rozwiązań w warunkach polskich. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 254-262