Pokolenie Y - wyzwaniem dla marketingu personalnego - Piwowar-Sulej, Katarzyna (Generation "Y" as a Challenge for Personnel Marketing, 2009)
Celem artykułu jest zaprezentowanie działań podejmowanych w ramach marketingu personalnego, związanych z potrzebą dostosowania się pracodawców do nowych wymagań rynku pracy. Na podstawie analizy cech charakterystycznych "millenialsów" wskazano na przykłady szczegółowych narzędzi marketingu personalnego skierowanych do analizowanej grupy. Niektóre z nich mają charakter innowacyjny. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 192-199