Praktyka budowania wizerunku pracodawcy w świetle badań pracowników regionu łódzkiego - Cewińska, Joanna; Striker, Małgorzata; Wojtaszczyk, Katarzyna (Practice of Shaping the Employer Image in the Light of Employee Studies in the Łódź Region, 2009)
Zaprezentowano wyniki badań przeprowadzonych przez autorki na przełomie maja i czerwca 2008 r. wśród pracujących studentów Uniwersytetu Łódzkiego. Celem badań było sprawdzenie, jak postrzegają swoich pracodawców osoby już zatrudnione. Respondentów pytano m.in.: o opinie na temat organizacji w której pracują (czy firma jest dobrym pracodawcą, czy pracodawca dba o swoich pracowników); o sposoby komunikowania się; o stosunek firmy do rozwoju i szkoleń pracowniczych oraz o kształtowanie warunków pracy. Z badań wynika, że "badani nie oceniają swojego miejsca pracy jako wyjątkowo dobrego, nie czują się też szczególnie związani z pracodawcą". (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 164-171