Kształtowanie procedury uwzględniania interesów pracowniczych w procesie gospodarowania - Gableta, Małgorzata; Adamska, Marlena (Shaping the Procedures of Employee Inclusion in the Management Processes, 2009)
Celem opracowania stało się sporządzenie procedury uwzględniania interesów pracowniczych w kontekście realizacji zamierzeń organizacji. Weryfikacji tej procedury dokonano w odniesieniu do warunków funkcjonowania badanych przedsiębiorstw, mając przy tym względzie aspekt nie tylko narzędziowy, ale i podmiotowy. Jednocześnie zwrócono uwagę na powiązania między podejściem do respektowania interesów pracowników a ich zaangażowaniem. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 58-67