Wielowymiarowość wizerunku terytorialnego i jej wpływ na procesy pomiaru - Daszkiewicz, Magdalena (Multidimesional Character of Destination Image and Its Influence on the Measurement Processes, 2009)
Badanie wizerunku terytorialnego jest złożonym procesem, który wymaga uwzględnienia wielu różnych wymiarów. Wielowymiarowy charakter wizerunku kraju, miasta czy regionu wpływa na złożoność procesów pomiaru, a także wybór metod i kryteriów badawczych. W artykule zostały przedstawione wymiary, kryteria i metody pomiaru, które mogą być wykorzystywane w określaniu i ocenie wizerunku miast, krajów i regionów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 80, s. 31-43
Keywords: wizerunek terytorialny; wizerunek kraju; wizerunek miasta; wizerunek regionu; badania wizerunku terytorialnego