Wspomaganie działalności katedry akademickiej za pomocą technologii pracy grupowej - Chrobak, Paweł; Wójtowicz, Radosław (Supporting University Department Activities by Groupware Technology, 2009)
Artykuł jest wprowadzeniem do możliwości adaptacji systemów wspomagania pracy grupowej na potrzeby pracy katedry akademickiej. Autorzy przeanalizowali wybrane dostępne na rynku systemy informatyczne do wspomagania pracy grupowej pod kątem możliwości ich adaptacji na potrzeby katedry i opisali wyniki przeprowadzonej analizy. W dalszej części opisane zostały zasady działania katedry oraz przeprowadzona została analiza procesów, które mogą zostać usprawnione dzięki wdrożeniu systemu informatycznego do pracy grupowej. Zaproponowana została także platforma, na której autorzy planują wdrożenie systemu pracy grupowej, oraz dalsze badania pokazujące korzyści wynikłe z jej wdrożenia.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 82, s. 183-198
Keywords: praca grupowa; systemy wspomagania pracy grupowej; groupware