Tworzenie zespołów projektowych i kierowanie nimi jako jeden z czynników decydujących o sukcesie przedsięwzięcia informatycznego - Chomiak-Orsa, Iwona (Creating and Managing Project Teams as one of Elements Deciding about the Success of IT Project, 2009)
Podejmowanie przedsięwzięć informatycznych wymaga tworzenia zespołu projektowego i zarządzania nim. Zespoły te tworzone są zadaniowo - czyli wybrani członkowie zespołu mogą współpracować ze sobą pierwszy raz. Odpowiedni dobór uczestników oraz wybranie właściwego stylu zarządzania może stanowić najważniejszy czynnik decydujący o wyniku realizowanego projektu informatycznego. Artykuł ma na celu wskazanie podstawowych aspektów związanych z tworzeniem odpowiednich zespołów projektowych oraz podstawowych obszarów decyzyjnych, na które powinien mieć wpływ kierownik zespołu projektowego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 82, s. 173-182
Keywords: przedsięwzięcie informatyczne; kierowanie etyczne; technologie informacyjne