Struktura rynku usług informatycznych w Polsce - Sitarska, Monika (A Structure of IT Services Market in Poland, 2009)
Rynek usług informatycznych jest jednym z prężniej rozwijających się rynków w Polsce. Można zauważyć, że kryzys panujący w poprzednich latach nie przyczynił się do zmniejszenia dynamiki wzrostu tego sektora. A nawet w literaturze przedmiotu można spotkać tezy, że menedżerowie upatrują drogi wyjścia z kryzysu w inwestowaniu w IT, a zwłaszcza w usługi. Dalsza cześć artykułu charakteryzuje rynek usług IT w Polsce. Autorka podjęła próbę opisania struktury rynku, rodzajów dostępnych na nim usług oraz wartości inwestycji w IT
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 82, s. 120-131
Keywords: usługa IT; konsulting IT; outsourcing IT; rynek usług IT