Technologie integracyjne jako czynnik kształtujący rozwój rynku rynku nowoczesnych usług informatycznych - Niesler, Andrzej (Integration Technologies as a Determining Factor of Modern IT-Services Market Development, 2009)
Podstawową hipotezą artykułu jest stwierdzenie, iż technologie integracyjne są jednym z istotnych czynników wyznaczających charakter rynku usług informatycznych. W artykule poddano analizie potencjalne kierunki rozwoju integracji biznesowej przedsiębiorstw, a także dokonano selektywnego przeglądu technologii integracyjnych oraz koncepcji ich wykorzystania w kontekście kreowania nowych usług i rozwiązań informatycznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 82, s. 87-98
Keywords: technologie integracyjne; usługi informatyczne; rynek IT