Zastosowanie informacji o wynikach realizacji zadań w procesie budżetowania wydatków publicznych - Strąk, Tomasz (The Use of Performance Information in a Public Expenditure Budgeting, 2009)
Celem publikacji jest zaprezentowanie istoty wyniku realizacji zadań publicznych, metod budżetowania wykorzystujących w procesie budżetowania informację o wynikach (tzw. budżetowania zadaniowego), a także barier identyfikowanych przy pomiarze wyniku realizacji zadań publicznych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 761-768