Znaczenie due diligence dla procesów fuzji i przejęć - Starczewska, Agnieszka (The Role of Due Diligence in the M&A Processes, 2009)
Zamierzeniem autorki było przedstawienie istoty due diligence oraz określenie jej znaczenia dla procesów fuzji i przejęć. Dla osiągnicia postawionego celu posłużono się metodą porównań oraz prezentacją, analizą i oceną zastosowania przedmiotowego badania w procesach fuzji i przejęć. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 744-752