Stopa zwrotu z kapitału zainwestowango w transakcję wykupu lewarowanego (LBO) - Słoński, Tomasz (Return on Invested Capital in the Leveraged Buyout Transaction, 2009)
W artykule przedstawiono możliwe propozycje rozwiązania problemu zagwarantowania udziału w kapitale własnym w momencie zakończenia inwestycji. Spośród wielu możliwych propozycji wybrano dwie skrajne: a)jednoczesne objęcie akcji i obligacji oraz b) objęcie obligacji (tj. długu podporządkowanego) wraz z warrantami. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 727-735