Rozwój alternatywnych systemów obrotu w Europie - Sierpińska, Maria; Sierpińska, Agata (Development of Alternative Stock Exchange Markets in Europe, 2009)
W artykule zaprezentowano rozwój alternatywnej platformy obrotu NewConnect, uruchomionej przez warszawską giełdę na tle innych rynków alternatywnych, struktura inwestorów oraz koszty i korzyści emisji akcji na tym rynku dla emitentów i inwestorów. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 717-726