Mechanizmy funkcjonowania usług zdrowotnych - Rogozińska-Mitrut, Joanna (Mechanisms of Health Care Finance, 2009)
Celem artykułu była analiza mechanizmu funkcjonowania usług zdrowotnych. W artykule przedstawiono etyczne i ekonomiczne aspekty podejmowania decyzji finansowych w opiece zdrowotnej, mechanizm działania budżetu globalnego na rynku usług zdrowotnych oraz rodzaje opłat za usługi medyczne. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 693-700