Ocena skutków regulacji (OSR) w świetle ustawy o tworzeniu i działaniu wielkopowierzchniowych obiektów handlowych (WOH) - Rogowski, Waldemar; Brzozowska-Katner, Marta (Regulatory Impact Assessment in the Light of the Act on Establishing and Operating Commercial Activities, 2009)
W zamyśle autorów artykuł ma spełnić dwa podstawowe zadania. Po pierwsze przedstawić samą koncepcję teoretyczną metody oceny skutków regulacji (OSR), po drugie zaś praktyczne jej zastosowanie w procesie legislacyjnym. Metodyka OSR zostanie opisana i scharakteryzowana na podstawie ustawy o wielkopowierzchniowych obiektach handlowych (WHO). (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 683-692