Kulturowe uwarunkowania elastyczności organizacji - Stańczyk, Sylwia (Polish Culture versus the Company's Flexibility, 2009)
Celem opracowania jest przedstawienie uwarunkowań kulturowych polskich przedsiębiorstw jako ograniczenia osiągnięcia elastyczności. Problem ten jest bardzo istotny we współczesnym świecie biznesu, w którym szybkie zmiany są podstawowym czynnikiem sukcesu. Rozważane w artykule zagadnienia i sformułowane wnioski powstały na podstawie studiów literatury przedmiotu oraz dostępnych w literaturze przedmiotu wyników badań empirycznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 63, s. 132-141
Keywords: elastyczność; kultura organizacyjna; wymiary kulturowe