Mapa kariery Towersa Perrina jako metoda wartościowania stanowisk pracy. Prezentacja założeń - Szumowski, Witold (Career Map as a Job Evaluation Method. Principles Presentation, 2009)
W niniejszym artykule autor opisuje mało znaną w Polsce, od niedawna wykorzystywaną przez firmę HRM Partners, metodę wartościowania stanowisk pracy career map. Autor wskazuje na zalety stosowania tej metody. Artykuł zawiera również syntetyczne zestawienie stosowanych metod wartościowania z uwzględnieniem ich podstawowej charakterystyki.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 63, s. 102-112
Keywords: wartościowanie; kompetencje; system kompetencyjny; metody wyceny stanowisk