Organizacja a lojalność (ontologiczne rozważania wokół wybranych zagadnień) - Antczak, Zbigniew (Loyalty in a Company: Reflections on the Subject, 2009)
Celem badawczym opracowania było zdiagnozowanie zmiennego stanu wiedzy związanego z pojęciami: lojalność a organizacja w społeczeństwie wiedzy oraz z relacjami z nimi związanymi.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 63, s. 83-90
Keywords: organizacja; lojalność; lojalność pracownika (wobec organizacji); lojalność organizacji (wobec pracownika)