Planowanie strategiczne we współczesnych przedsiębiorstwach - Sus-Januchowska, Aleksandra (Strategic Planning in Contemporary Organizations, 2009)
Artykuł koncentruje się na analizie zmian w planowaniu strategicznym, generowanych rosnącą nieprzewidywalnością i turbulencją otoczenia, w jakim funkcjonują współczesne organizacje. Podjęto próbę identyfikacji tych zmian na podstawie badań empirycznych, a także analiz literaturowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 63, s. 58-66
Keywords: planowanie strategiczne; myślenie strategiczne; architektura strategiczna