Podejście procesowe w zarządzaniu projektami unijnymi - Marciszewska, Anna (A Processing Approach to Management of Union Projects, 2009)
Orientacja procesowa to procesy zachodzące nie tylko w komercyjnych przedsiębiorstwach, ale również w organizacjach użyteczności publicznej i różnego rodzaju organizacjach non-profit oraz instytucjach (w tym samorządowych). W dzisiejszych czasach szczególnego znaczenia nabiera zarządzanie przez realizację różnych projektów, które są istotnie związane z podejściem procesowym. Dlatego też zasadne wydaje się podjęcie tematu dotyczącego podejścia procesowego w zarządzaniu projektami unijnymi
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 63, s. 18-27
Keywords: procesy; projekt unijny; zarządzanie procesami; zarządzanie projektami unijnymi