Reforma sektora finansów publicznych a funkcjonowanie parków narodowych - Babczuk, Arkadiusz; Krawiec, Wojciech (General Government Sector Reorganization and National Parks Activity, 2009)
Przedmiotem niniejszego opracowania jest ocena wpływu projektowanych zmian organizacji oraz zasad funkcjonowania sektora finansów publicznych w Polsce na działalność parków narodowych. Autorzy wskazują, iż likwidacja gospodarstw pomocniczych funkcjonujących w parkach narodowych oraz przekazywanie bezpośrednio do budżetu środków finansowych dotychczas przeznaczanych na działalność parków narodowych może zagrozić realizacji zadań tych instytucji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 61, s. 13-26
Keywords: finanse publiczne; ochrona przyrody