Fundusze inwestycyjne jako element dobrowolnego filara ubezpieczeniowego w Polsce - Trippner, Paweł (Importance of Investment Funds in Voluntary Insurance Pillar in Poland, 2009)
Artykuł jest próbą analizy stanu rynku funduszy inwestycyjnych oraz odpowiedzi na pytanie o ich rolę i znaczenie w dobrowolnym filarze emerytalnym. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 461-468