Kointegracja i niby-przyczynowość w świetle metod falkowych - Stachura, Michał (Cointegration and Quasi -Causality in the Light of Wavelet Methods, 2009)
Opracowanie przedstawia badania związane z możliwością rozwiązywania problemu pozornej regresji dla kursów wymiany walut przeprowadzonych przy użyciu metod falkowych. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 435-442