Wsparcie inwestycji venture capital przez środki publiczne - Rogoziński, Stanisław (Public Funds Supporting Venture Capital Investments, 2009)
Celem artykułu jest pokazanie, w jaki sposób kapitał za pośrednictwem instytucji Krajowego Funduszu Kapitałowego trafia do przedsiębiorstw na wczesnych etapach oraz ocean możliwości stworzenia skutecznego rynku venture capital w Polsce. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 404-410