Funkcjonowanie ubezpieczeniowych funduszy kapitałowych jako integralnej części ubezpieczeń typu unit-linked - Ostrowska-Dankiewicz, Anna (Functioning of Insurance Capital Funds as an Integral Part of Unit -Linked Insurances, 2009)
Celem opracowania jest omówienie mechanizmu tworzenia ubezpieczeniowych funduszy kapitałowych (UFK) i zarządzania nimi, zaprezentowanie ich efektywności oraz zmian w poziomie ich aktywów w ostatnich latach w Polsce. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 362-369